неделя, 27 юни 2010 г.

Подолски: Няма причина да се плашим от Англия


Сблъсъкът между старите съперници Германия и Англия на 1/8 финала на Световното първенство е едно от най-очакваните събития в световния футбол. Предлагаме ви интервю с немския нападател Лукас Подолски, който заяви: "Няма защо да се страхуваме от тях - нашата цел е 1/4 финала."

След победата над Гана и достигането до 1/8 финалите, какво е настроението в германския лагер?
Много е добро. Очевидно, бяхме под сериозно напрежение преди последния мач. Знаехме, че загубата може да означава, че напускаме турнира. Това никак нямаше да е хубаво, и то при положение, че никога немският отбор не е отпадал в груповата фаза. Сега вече гледаме напред към елиминациите, които правят Световното първенство това, което е.

Това е най-младия отбор, който Германия е имала на Световно първенство от 76 години. Как оценяваш прогреса на тима в първите три мача?
Като цяло, играхме доста добър футбол. Натискът срещу Гана беше голям и не изглеждахме толкова сигурни в атака, колкото в мачовете с Австралия и през второто полувреме срещу Сърбия. Но ние определено играхме като отбор, разполагаме с няколко много добри млади играчи, което е хубаво. Това, което се случи с Италия и Франция ни показва, че възрастта и опита не са гаранция за успех. Гледайки напред към бъдещите турнири, смятам, че ще имаме много силен отбор.

Какво очакваш от мача с Англия?
Ще е голяма грешка да ги подценим само защото имаха известни проблеми в групата си. Най-вероятно играта им значително ще се подобри при елиминациите. Те са прави като казват: "Нашият турнир всъщност започва сега". Затова трябва да бъдем много внимателни. Ще бъдем изключително концентрирани. Не трябва да подхождаме високомерно към мача, но и, със сигурност, няма причина да се страхуваме от тях. Разбира се, ние ги уважаваме, но не се страхуваме от тях.

Предишните срещи между Германия и Англия винаги са били изпълнени с драматизъм и здрава битка. Какви са спомените ти от предишните срещи с тях на големи шампионати?
Достатъчно често ги повтарят по телевизията, но, честно казано, аз не си спомням прекалено много от тези срещи. Очевидно, това е голям мач, но смятам, че трябва да се абстрахираме от това. Нашата цел трябва да бъде 1/4 финала.

Кой е най-опасният играч на Англия?
Ние гледахме техни записи, анализирахме силните и слабите им страни и сме готови за срещата. Очевидно, трябва да внимаваме с Уейн Рууни в нападението им, разполагат със Стивън Джерард и Франк Лампард в средата. Това са добри играчи и ние трябва да внимаваме в защита.

Ти си само на 25, но вече си излизал 76 пъти с капитанската лента и се смяташ за един от най-опитните играчи в отбора. По-младите играчи търсят ли те за съвети?
Винаги съм щастлив да отговарям на въпросите на по-младите играчи. Това е четвъртия ми голям турнир, така че имам някои неща, които мога да споделя. Като цяло, ние сме добър и млад отбор, в съблекалнята атмосферата е страхотна и всички си помагаме взаимно.

Какви са впечатленията ти от Световното първенство до момента?
Срамно е, че ЮАР отпаднаха и се надявам, че това няма да развали настроението прекалено много. Имаше много публика на всичките ни мачове до момента и беше много забавно. Базата на отбора ни също е страхотна. Надявам се, че ще останем тук още известно време.

Как прекарваш времето си между тренировките, възстановяването, медиините участия и мачовете?
Прекарвам много време в интернет, говоря си с близките ми, също и с феновете в моята страница във Facebook. Опитвам се често да пиша или да качвам снимки, които съм направил на стадионите или извън тях. В началото на Световното първенство пуснах и новата ми лична страница, като се стремя да я обновявам често.

Можете да се присъедините към фен страницата на Подолски във Facebook сега.



Няма коментари:

Публикуване на коментар