понеделник, 28 юни 2010 г.

При завръщането си Робен потопи Словакия


Словашката приказка приключи днес на "Durban Stadium", като Ариен Робен се завърна на терена и изстреля "лалетата" на 1/4 финала, отбелязвайки първия гол за победата с 2:1. Докато единственият дебютант на Световното първенство си тръгва с високо вдигната глава, холандците, които никога преди не бяха печелили първите си четири мача на финалите, могат да започнат да се подготвят за 1/4-финалното изпитание срещу победителя от мача Бразилия - Чили.

Словакия, водена от Владимир Вайс, излезе на терена без страх от титулувания си съперник. Ерик Йендрисек опита удар към вратата на противника още във втората минута на срещата, но шутът му мина над горната греда. Робин ван Перси и Уесли Шнайдер имаха добри възможности да открият резултата, преди Робен да отбележи първия си мач в шампионата. Преследвайки дълга топка от средата на терена, крилото на Байерн (Мюнхен) надбяга Радослав Забавник от дясно, навлезе към вратата и стреля ниско в близкия ъгъл, оставяйки беззащитен вратаря Ян Муха, който можеше да се намеси и по-добре в тази ситуация. Това беше едва втория гол, който холандците отбелязват през първото полувреме в Южна Африка.

Звездата на Арсенал Ван Перси имаше възможност да удвои преди почивката. В последните минути на полувремето Муха направи няколко добри спасявания и запази надеждите на Словакия за втората част.

Словакия, която започна след почивката с по-атакуващата схема 4-4-2, се върна в мача в 67 минута. Ударът на Мирослав Сточ, обаче, беше избит в ъглов удар. Роберт Витек изпусна невероятна възможност само секунди по-късно.

Холандците продължиха да търсят гола и шест минути преди края на редовното време Шнайдер отбеляза втория гол в мача. Витек успя, все пак, да намали резултата в последните секунди на мача, като реализира отсъдената за нарушение срещу него дузпа.

Следете "11 метра" във Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар