неделя, 20 юни 2010 г.

Манчестър Сити пренася детската си школа на ново ниво


В Манчестър Сити опитват да надградят върху успеха на една от най-известните футболни школи на света.

Решението, което клубът взе в края на 90-те години, да инвестира големи ресурси в юношеската школа на "Platt Lane" започна да се отплаща, като вече 31 играчи са достигнали до представителния отбор.

Въпреки това, Марк Алън (на малката снимка), директор на Академията, не смята, че школата трябва да се обляга единствено на своите стари успехи и се опитва да прави всичко по силите си, за да продължават да излизат таланти през вратите на "Platt Lane".

Марк казва "Нашето виждане е, че това е Академия, от която да се избират играчи на възраст между 6 и 18 години, без значение каква е конкуренцията навън. Искаме родителите на потенциалните играчи на Манчестър Сити да желаят техните момчета да дойдат в нашата академия, защото тя е известна като най-добрата. Опитваме се да вървим по правилния път и да изградим тази визия."

"Подкрепата от собствениците е в основата на нашата работа и позволи на мен и екипа да развием този отличен модел. Ние инвестираме в подготовката на определени възрастови групи, за да постигнем най-доброто, но само това не е достатъчно. Трябва да се полагат грижи за играча - медицински, анализи на представянето, правилно възстановяване, както и много други аспекти на изгаждането на играча. "

Статията е преведена от http://www.mcfc.co.uk

Няма коментари:

Публикуване на коментар