неделя, 27 юни 2010 г.

След мача Германия - Англия

Германия постигна исторически успех над Англия с 4:1 на стадиона в Блоемфонтейн и вече очакват победителя от мача Аржентина - Мексико на 1/4 финала. Головете за бундестима отбелязаха Клозе, Подолски, и Мюлер (2), а за англичаните се разписа Матю Ъпсън.
В "11 метра" можете да прочетете първите думи след мача на двамата треньори и основните действащи лица на терена.


Йоаким Льов, треньор на Германия
Много сме доволни. Представихме се страхотно срещу много опитния отбор на Англия. Сигурен съм, че играта е харесала и на феновете. Определено играхме много уверено. Първият гол ни повдигна морала. на почивката казах на моите момчета, че трябва да се опитаме да отбележим трети гол. Знаехем, че можем да ударим Англия на контра-атака, защото те се бяха открили. Нашите играчи се справиха брилянтно. Трябва да поздравя и Томас Мюлер. Той винаги е толкова сигурен пред гола.

Фабио Капело, треньор на Англия
Играхме добре, но германците са един от най-добрите отбори тук. Допуснахме няколко грешки при техните контра-атаки. Малките неща винаги решават мача. След като допуснахме третия гол, започнахме да играем доста разочароващо.

Томас Мюлер, германски нападател и играч на мача
Имах късмет с първия си гол, благодаря на Бог, че реших да тръгна в правилната посока. Винаги съм смятал, че е много важно да не се паникьосваш преди да нанесеш удар. Сега всичко е възможно, дори при положение, че ни очаква труден съперник (Аржентина). Но това няма значение - ние просто трябва да си разчистим пътя. Съсредоточени сме върху целта си в този турнир и съм си оставил малко свободно място в стаята за трофеи вкъщи.

Стивън Джерард, английски халф
Германците имат страхотен отбор и заслужиха победата. Ние си заминаваме и ще помислим върху това какво се обърка и защо не успяхме да напреднем в турнира. Като отбор допуснахме голяма грешка днес и бяхме победени от един много силен отбор. Бяха по-прецизни в завършващия удар и допуснаха по-малко грешки от нас. Ние бяхме наказани за лошото си представяне.

Бастиан Швайнщайгер, германски халф
Много съм горд от играта на тима и от това, което постигнахме през тези 90 минути. Играхме много добре тактически, всеки изпълняваше задачите си. Бяхме компактни в защита, спечелихме много единоборства в центъра на терена и нападателите ни се движеха страхотно. Уважаваме Мексико и Аржентина, но не се страхуваме от тях. Ни сме добър отбор с много качество и можем да гледаме към 1/4 финала. Уверени сме във възможностите си.




Няма коментари:

Публикуване на коментар