понеделник, 28 юни 2010 г.

Как се готвят родните грандове за новия сезон?

"11 метра" ви представя кратък обзор на досегашната лятна подготовка на първите шест отбора в родния шампионат - шампионите от Литекс, ЦСКА„ Левски, Локомотив (София), Черноморец и Славия.


Литекс

Шампионите от Ловеч очакват първия си съперник по пътя към групите на Шампионската лига. Литекс ще срещне победителя от срещата между Тре Фиори (Сан Марино) и Рудар (Черна гора). "Оранжевите" започват от втория квалификационен кръг, като са домакини в първата среща (13 или 14 юли), а реваншът е седмица по-късно.

В първата си контрола от предсезонната подготовка в Холандия Литекс завърши с равенство 2:2 срещу Том Томск от Русия. Головете за ловчанлии отбелязаха Христо Янев и Илия Миланов.


ЦСКА

ЦСКА започна подготовката си със загуба с 1:0 от непретенциозния отбор на Интер (Баку). Отборчето от Азербайджан развали настроението на новия треньор на „червените” Павел Дочев, като голът падна от дузпа в 50-та минута. Следващата проверка на ЦСКА е срещу Арминия Билефелд на 3 юли. Междувременно стана ясно, че ръководството на „армейците” няма да разчита на бразилеца Мишел Платини през новия сезон.


Левски

„Сините” започват европейските си срещи в Лига Европа с домакински мач на 15 юли срещу победителя от мача Дъндолк (Ирландия) и Гревенмахер (Люксембург), като за по-вероятен съперник на левскарите е смятан ирландския отбор. Левски ще изиграе пет контроли, докато е на лагер в Австрия, като с отбора отпътуваха и много играчи от юношите на клуба. Отборът се подсили в защита с Иво Иванов от Берое. Нови попълнения са Гара Дембеле и завърналия се от Локо (Мездра) Исмаил Иса. „Герена”, обаче, напусна големият любимец на Сектор Б – Седрик Бардон.


Локомотив (София)

Железничарите започнаха подготовка с тримата анонсирани официално нови футболисти – вратарят Боян Пейков и левият защитник Атанасов Атанасов от Берое, както и халфът Владислав Романов от Ботев Враца. Малко след началото на подготовката, към отбора се присъедини и четвъртото ново попълнение - Милен Лахчев от Видима-Раковски. Отборът напускат със сигурност Ваня Дзаферович, Виктор Шпишич, Иван Бандаловски и Иван Пасков, чиито договори изтекоха. По-рано с тима се разделиха още Данаил Митев и Звонимир Станкович.


Черномоирец

Четиримата нови играчи на клуба излязоха на днешната тренировка, водени от мениджъра Красимир Балъков. Това са Тодор Паланков, Георги Андонов, Пламен Крумов и бразилецът Антонио дос Сантос. На проби ш отбора са друг бразилец - Жоан Салес и младият американец Александър Уърд. Първата контрола на черноморци ще се играе на 2 юли /петък/ от 19,15 ч на стадион "Лазур" срещу Светкавица (Търговище). Отборът ще тренира в домашни условия до 14 юли, когато заминава на 10-дневен лагер в Кьосен /Австрия/.


Славия

Емил Велев – Кокъла е новият треньор на „белите”, като наследи на поста Вили Вуцов. От ръководството поставиха пред тима доста висока цел- участие в европейските турнири през следващата година. За целта от отбора си върнаха преотстъпения Дениран Ортега. Попълнения за новия сезон ще са Иван Цачев и Виктор Генев от Левски, Николай Божов от Академик София, Антонио Павлов, играл за последно във Видима-Раковски, вратарят Людмил Зарев от Локомотив Мездра и юношата на клуба, и младежки национал Дейвид Пенчев.





Няма коментари:

Публикуване на коментар