понеделник, 28 юни 2010 г.

Игуаин и Тевез компенсираха головата суша на Меси


Гонзало Игуаин и Карлос Тевез отново се нагърбиха с тежестта да изнесат аржентинската атака в неделната вечер, след като Лионел Меси стана жертва на това, което треньорът Диего Марадона нарече "скандално фаулиране", при победата с 3:1 над Мексико.

Меси не успява да отбележи вече четири мача, въпреки че играе брилянтно, дори когато е плътно пазен от защитата на противника. Марадона посочи като главна причина за това грубата игра на Мексико срещу играч номер едно в света през тази година.

"Това е скандално - те се целеха в десния или левия му крак и изобщо не гледаха топката", заяви Марадона пред репортерите. "Ритаха го непрекъснато, а реферът не им каза нищо."


Меси беше невероятно близо до своя втори гол на световни финали и първи на първенството в Южна Африка, като само невероятния плонж на Оскар Перез извади топката в корнер. Меси изпълни своя удар "запазена марка", като изпрати топката в горния ъгъл на вратата с изстрел с левия крак. 23 годишният нападател направи още няколко невероятни пропуска, които можеха да се окажат скъпо струващи за отбора му, но недвусмислено показаха качествата на Меси.

Голът на Игуаин в неделя го изведе на върха в класирането при голмайсторите на мондиала, като той вече има 4 гола в своя актив, след хет-трика, който отбеляза при победата с 4:1 срещу Южна Корея в груповата фаза.

Изключително раздаващият се на терена Тевез отбеляза първите си два гола на световните финали, въпреки че първият му гол беше отбелязан от засада, след като удари с глава подадената от Меси топка. За сметка на това, вторият му гол дойде след брилянтен удар от 25 метра, който намери горният ъгъл на вратата.

"Диего ми каза да се хвърля повече в нападение... да мисля като нападател, а не като халф" сподели Тевез, който често се връщаше доста назад, за да помага на полузащитниците в предишните мачове.

Меси, спомняйки си, че седеше на резервната скамейка при загубата след дузпи от Германия през 2006 г. на 1/4 финала в Берлин, казва: "Надявам се, че всичко ще се промени. Ще е хубаво да мога да играя и да отбележа първия си гол (в Южна Африка)."

Следете "11 метра" във Facebook

Няма коментари:

Публикуване на коментар